• 7 dagen per week bereikbaar
Doe-het-zelf likeurtje Gelders Neutje | De Neut Company
Doe-het-zelf likeurtje Gelders Neutje | De Neut Company

Gelders Neutje

14,95 Incl. btw

GELDERS NEUTJE VAN ZWARTE BESSEN (CASSIS)

Waarom Gelders Neutje? Vroeger werd er van zwarte bessen een lekker likeurtje gemaakt genaamd Cassia. Hiervoor werden zwarte bessen en frambozen gebruikt. Deze werden in de brandewijn gelegd en later werd suiker toegevoegd. Dit was een likeur die de liefde zou aanwakkeren. Stel je voor dat ons Gelders Neutje dezelfde werking heeft! Het is het proberen waard!

Gelders Neutje

In drie stappen maak je zelf een super lekkere Gelders Neutje.

  1. Voeg bij de inhoud van de fles nog 500 ml Wodka, Jenever of Brandewijn. Zet het 1 week op een donkere plaats en schud af en toe.
  2. Verwarm 295ml water (niet koken) en voeg de hoeveelheid suiker die op het etiket staat erbij en zorg dat deze opgelost wordt in het water. Laat dit suikerwater vervolgens afkoelen.
  3. Zeef de inhoud van de fles eruit en doe de drank terug in de fles. Voeg langzaam het suikerwater toe en proef regelmatig totdat je de smaak en alcohol verhouding goed vindt. Waarschijnlijk heb je aan de fles niet genoeg en heb je een grotere fles nodig.

Hoe meer suiker, hoe zoeter de drank. Hoe meer water, hoe minder alcohol. Zo bepaald je zelf de smaak van je Gelders Neutje.

ZWARTE BESSEN

Voor dit Neutje hebben wij de beste zwarte bessen, ook wel cassisbessen genoemd, gebruikt. Aangezien deze bessen vaak een dikke schil hebben worden ze vaak verwerkt in sausen, limonade en nu ook in ons Gelders Neutje. Zwarte bessen bevatten ook grote hoeveelheid vitamine C en kalium. Dit is goed voor de huid, de bestrijding van vrije radicalen, een goede werking voor de nieren en goed voor het immuunsysteem.

Vitaminen: A, C, E en K. Zo ook B1, B2, B3, B5 en foliumzuur. Mineralen: calcium, magnesium, mangaan, kalium, ijzer en koper. Daarnaast bevat het ook andere stoffen die zorgen voor een versterking van het immunsysteem.

LIKEUR RECEPTEN | GELDERS NEUTJE

Heb je een fles Gelders Neutje | De Neut Company gekocht en weet je een leuk recept? Mail dit ons dan, wij zetten jou recept erbij op de website en/of op de sociale media.

 

 

Vragen?

Wij zijn op alle dagen van 08:00 tot 22:00 uur telefonisch bereikbaar voor support op nummer 085 486 89 88, neem dus gerust contact met ons op!

Namen enzo