• 7 dagen per week bereikbaar

Hoe wordt een likeur gemaakt?

Likeur op wodka-basis en het maken van cocktails

Een likeur is een heerlijk drankje dat genoten kan worden op verschillende manieren. Het is een alcoholische drank met een zoete en vaak fruitige smaak.

Een populaire variant van likeur is die op wodka-basis. Deze likeur wordt gemaakt. Dit gebeurt door het infuseren of mengen van smaakstoffen. Denk hierbij aan fruit, kruiden, specerijen, en soms zelfs noten. Dit alles wordt gemengd met wodka.

Hoe wordt een likeur gemaakt? Het proces van het maken van likeur op wodka-basis begint met het verzamelen van de smaakstoffen. Dit kunnen verse vruchten zijn, maar ook gedroogde kruiden en specerijen. Deze smaakstoffen worden toegevoegd aan een fles wodka. Het mengsel wordt afgedekt en gedurende een bepaalde tijd bewaard, zodat de smaken zich kunnen vermengen.

Na het infuseren wordt de likeur gezeefd om de vaste stoffen te verwijderen en een gladde, heldere vloeistof te verkrijgen. Vaak wordt er nog een zoetstof toegevoegd, zoals suikersiroop of honing. Dit om de smaak te verzachten en een zoetere smaak te creëren. De zoete likeur wordt dan gebotteld en is klaar om van te genieten.

Het leuke aan likeur op wodka-basis is dat je er ook heerlijke cocktails mee kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke italiaanse likeur. Maar denk ook eens aan de klassieke Cosmopolitan, gemaakt met cranberry-likeur, wodka, limoensap en een vleugje sinaasappellikeur.

Of wat dacht je van een verfrissende Mojito met muntsiroop, limoensap, sodawater en een scheutje limoncello-likeur? De mogelijkheden zijn eindeloos en het resultaat is altijd een heerlijke en feestelijke drankje.

 

Niet alcoholhoudende likeur van Kombucha voor mocktails

Naast de traditionele alcoholhoudende likeur bestaat er ook niet alcoholhoudende likeur, zoals die op basis van Kombucha. Kombucha is een gefermenteerde thee die van nature licht bruisend is. Kombucha wordt gemaakt door een Scoby (Kombuchazwam) toe te voegen aan gezoete thee. Dit geheel laat je dan fermenteren gedurende een bepaalde 7 à 10 dagen.

Om niet alcoholhoudende likeur van Kombucha te maken, worden er aan de gefermenteerde thee natuurlijke smaakstoffen toegevoegd, zoals fruit, kruiden of specerijen. Dit resulteert in een heerlijk verfrissende drank met verschillende smaken om van te genieten.

Helaas is deze likeur is dat het slechts ongeveer een week houdbaar is wanneer het in de koelkast wordt bewaard. Dit betekent dat je er snel van moet genieten en het kunt gebruiken om mocktails te maken.

Mocktails zijn alcoholvrije cocktails die net zo smaakvol en verfrissend kunnen zijn als hun alcoholische tegenhanger.

 

Doe-het-zelf likeuren van De Neut Company

Maken van eigen likeur? De Neut Company biedt daarvoor interessante en creatieve oplossingen. We hebben allerlei soorten likeur van gedroogde kruiden en fruit in een fles, waarmee je zelf thuis likeur kunt maken. Dit geeft je de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende smaken en je eigen unieke likeur te creëren.

Het proces is eenvoudig. Je voegt de gedroogde kruiden en/of fruit toe aan een fles sterke drank, zoals wodka of rum, en laat het geheel enige tijd trekken. De smaken worden geleidelijk aan de drank afgegeven, waardoor een heerlijke en aromatische likeur ontstaat.

Het is belangrijk om de instructies van De Neut Company te volgen voor de juiste verhoudingen en de duur van het infusieproces, zodat je de beste resultaten behaalt.

Maar kies je er voor om een zoetere likeur te maken test dan eens met b.v. 250 gram suiker toe te voegen i.p.v. de aangegeven hoeveelheid. 250 Gram is wel veel maar dat is dan ook weer afhankelijk van het recept.

Het leuke aan de doe-het-zelf likeuren van De Neut Company is dat je volledige controle hebt over de smaak en intensiteit van je likeur. Je kunt experimenteren met verschillende combinaties van gedroogde kruiden en fruit, waardoor je unieke en gepersonaliseerde likeuren kunt creëren die passen bij jouw smaakvoorkeuren.

Het zelf maken van likeuren is niet alleen leuk om te doen, maar het biedt ook een geweldige mogelijkheid om creatieve cadeaus te geven. Een zelfgemaakte likeur is een origineel en persoonlijk geschenk voor vrienden, familie of collega's. Je kunt de flesjes decoreren met mooie etiketten, strikken of andere persoonlijke accenten om het cadeau extra speciaal te maken.

Bovendien zijn de doe-het-zelf likeuren van De Neut Company ook geschikt voor mensen die graag genieten van alcoholvrije drankjes. Je kunt de gedroogde kruiden en fruit gebruiken om smaakvolle mocktails te maken. Voeg de gedroogde ingrediënten toe aan bruisend water, siroop en andere niet-alcoholische dranken om verfrissende en smaakvolle mocktails te creëren. Het is een geweldige manier om te genieten van de complexe en heerlijke smaken van likeur, zonder de alcohol.

Of je nu een liefhebber bent van traditionele likeuren op wodka-basis, geïnteresseerd bent in niet alcoholhoudende likeuren of graag je eigen likeuren wilt maken met de doe-het-zelf sets van De Neut Company, er is altijd iets voor iedereen om van te genieten. Likeuren bieden een wereld van smaken en mogelijkheden, of je nu wilt ontspannen met een verfijnde cocktail of wilt genieten van een alcoholvrij alternatief.

Dus waar wacht je nog op? Hoe wordt een likeur gemaakt? Ontdek de heerlijke wereld van likeur, experimenteer met smaken en geniet van de veelzijdigheid die likeuren te bieden hebben. Proost op creativiteit en geniet van elke slok van deze verrukkelijke dranken!