• 7 dagen per week bereikbaar

Koken met likeurtjes

Wist je dat je heerlijke gerechten, bonbons en nog veel meer kan maken met onze likeurtjes?

 

Bonbons van Judasoren en Drents Neutje

Het Drents Neutje is één van onze lekkerste likeurtjes. Met zijn mooie warme smaak drinkt het heerlijk weg. Het is geschikt voor bij de koffie, maar ook voor voor en na de koffie.

Judasorden. Wat zijn Judasoren? Judasoren zijn paddenstoelen die je ook in Nederland vind op b.v. vlierstruiken. Ze lijken op een oor. Maar behalve in de natuur kan je ze ook kopen in gedroogde vorm. Gewoon even Googlen op gedroogde Judasoren en je vind ze gemakkelijk. Vaak bij de Toko. Online zijn ze verkrijgbaar bij www.mushroomsonline.eu

Zorg dat je de gedroogde versie hebt en week deze in het Drentse Neutje. Laat ze 30 minuten tot 2 uur liggen totdat ze hun oorspronkelijke vorm en formaat weer terug hebben en vol gezogen zitten met likeur. Judasoren zijn erg geschikt om smaken goed te absorberen. Haal de Judasoren uit de likeur en doop ze dan in chocolade die je au bain marie verwarmd en dus vloeibaar gemaakt hebt. Leg ze dan op een stukje bakpapier en laat de chocolade een paar uur in de koelkast hard worden.

Gooi de overgebleven likeur niet weg maar maak er b.v. een wildsaus van.

Deze overheerlijk bonbons hebben een mooie structuur van binnen en je proeft de overheerlijke likeur door de chocolade heen. Wil je een keertje echt iets bijzonders. Probeer dit dan zelf eens uit.