• 7 dagen per week bereikbaar
Doe-het-zelf Speculaas likeurtje De Neut Company
Doe-het-zelf Speculaas likeurtje De Neut Company

Speculaas Neutje

12,95 Incl. btw

Geniet het hele jaar door van je zelfgemaakte Speculaas likeur!
 

Speculaas alleen in de Sinterklaastijd? Welnee! Het hele jaar door is het Speculaas neutje lekker! Bovendien, Sinterkaas was er al voor dat speculaas uitgevonden werd.

Speculaas Neutje

Beschrijving

Speculaas alleen in de Sinterklaastijd? Welnee! Het hele jaar door is het Speculaas neutje lekker! Bovendien, Sinterkaar was er al voor dat speculaas uitgevonden werd.

In drie stappen maak je zelf een super lekkere Speculaas likeur.
1. Voeg bij de inhoud van de fles nog 600 ml wodka, jenever of brandewijn. Zet het 1 week op een donkere plaats en schud af en toe.
2. Verwarm 350ml water (niet koken) en voeg de hoeveelheid suiker die op het etiket staat erbij en zorg dat deze opgelost wordt in het water. Laat dit suikerwater vervolgens afkoelen.
3. Zeef de inhoud van de fles eruit en doe de drank terug in de fles. Voeg langzaam het suikerwater toe en proef regelmatig totdat je de smaak en alcohol verhouding goed vindt. Waarschijnlijk heb je aan de fles niet genoeg en heb je een grotere fles nodig.

Hoe meer suiker, hoe zoeter de drank. Hoe meer water, hoe minder alcohol. Zo bepaald je zelf de smaak van je Speculaas likeur.
Speculaas neutje. Speculaas is voor het eerst in de 17de eeuw gemaakt. Toen kwamen de kruiden met schepen (VOC) uit het verre Oosten en sindsdien kunnen we niet meer zonder. Speculaas is een typisch Nederlands product. Wij maken ons Speculaas neutje van speculaaskruiden (kaneel, nootmuskaat, anijszaad, kruidnagel, witte peper en korianderzaad). Verder zou daar nog bij kunnen gemberpoeder, kardemom en foelie. Omdat een likeurtje altijd zoet is voegen wij er nog suiker aan toe en wat extra kruiden. Dit zorgt voor het succes van ons Speculaas neutje.

Heb je een fles Speculaas neutje gekocht of gekregen en weet je een leuk recept? Mail dit ons dan, wij zetten jou recept erbij op de website en/of op de sociale media.

 

Ingrediënten

Uiteraard speculaaskruiden

Suiker in de vorm van rietsuiker en bruine kandij

Kardemom voor een zoete/scherpe geur

Een beetje nootmuskaat en wat Kruidnagels

Anijszaad, je kent het wel, die van de geboortebeschuitjes maar dan zonder kleurstoffen

Kaneelstokje voor de heerlijke smaak en ook een beetje omdat het zo leuk in de fles staat.

 

Voedingswaarden per 100 gram (droge mix)

Energie 1656kj (396cal)

Koolhydraten 90,8gr , waarvan suikers 83 gr

Voedingsvezels 3,8 gr

Vetten 1,6 gr, waarvan verzadigd 0,8 gr

Eiwitten 0,9 gr

Zout 0,01 gr

Netto gewicht flesinhoud 120 gr e

Bewaaradvies: Koel, droog en donker.

Vragen?

Wij zijn op alle dagen van 08:00 tot 22:00 uur telefonisch bereikbaar voor support op nummer 085 486 89 88, neem dus gerust contact met ons op!

Namen enzo