• 7 dagen per week bereikbaar
Doe-het-zelf likeurtje Wilde Marjo
Doe-het-zelf likeurtje Wilde Marjo

Wilde Marjo

12,95 Incl. btw

Kijk wat Wilde Marjo met je doet! Wedden dat je geen genoeg van haar krijgt?
 

Wie verzint dat nou, een likeurtje van het Oregano Kruid oftewel de Wilde Marjolein! Nou, wij dus!

Wilde Marjo

Wilde Marjo – van de Oregano plant

Op internet kan je allemaal lezen waar Oregano goed voor is, maar wij gaan voor het smaakje. Het is niet voor niets een culinair kruid. Ondanks dat scherp en pittig twee bekende kenmerken zijn van Oregano is onze neutje zacht en drink het lekker weg.

 

In drie stappen maak je zelf een super lekkere Oregano likeur.

  1. Voeg bij de inhoud van de fles nog 600 ml Wodka, Jenever of Brandewijn. Zet het 1 week op een donkere plaats en schud af en toe.
  2. Verwarm 350ml water (niet koken) en voeg de hoeveelheid suiker die op het etiket staat erbij en zorg dat deze opgelost wordt in het water. Laat dit suikerwater vervolgens afkoelen.
  3. Zeef de inhoud van de fles eruit en doe de drank terug in de fles. Voeg langzaam het suikerwater toe en proef regelmatig totdat je de smaak en alcohol verhouding goed vindt. Waarschijnlijk heb je aan de fles niet genoeg en heb je een grotere fles nodig.

Hoe meer suiker, hoe zoeter de drank. Hoe meer water, hoe minder alcohol. Zo bepaald je zelf de smaak van je Bakkie troost.

 

Oregano | De wilde Marjo

De Wilde Marjo is een afkorting van wilde marjolein. Van oorsprong groeit het in landen rondom de Middellandse Zee. Een zeer aromatische plant. Ondanks dat oregano lekker is bij zomerse maaltijden is onze Wilde Marjo het hele jaar door lekker. De smaak kan je samenvatten in: pittig, scherp, kruidig en lijkt een beetje op Tijm. Zowel het kruid Oregano als ons neutje is heel goed te verwerken in een saus. Oregano is tenslotte ook de smaakmaker van Chili Con Carne. Maar er is meer! Onze Wilde Marjo kan je zowel aan koude als warme gerechten toevoegen. Kijk eens naar onze recepten of probeer zelf eens wat uit.

Vitaminen: A, C, E en K. Zo ook B1, B2, B3, B5 en foliumzuur. Mineralen: calcium, magnesium, mangaan, kalium, ijzer en koper. Daarnaast bevat het ook andere stoffen die zorgen voor een versterking van het immunsysteem.

 

Likeur recepten | De wilde Marjo

Heb je een fles Wilde Marjo | De Neut Company gekocht en weet je een leuk recept? Mail dit ons dan, wij zetten jou recept erbij op de website en/of op de sociale media.

 

Ingrediënten

Gedroogde Oregano. Een heerlijk kruid!

Suiker in de vorm van rietsuiker en witte kristalsuiker

Rozemarijn, een heerlijke aromatisch toevoeging

Tijm, voor net dat beetje extra

Kaneelstokje voor de heerlijke smaak en ook een beetje omdat het zo leuk in de fles staat.

 

INHOUD FLESJE 179,40 gr. e

Ingrediënten per 100 gr: Kj 1599, kcal 382, vetten 0,84 waarvan verzadigde vetzuren 0,34gr, koolhydraten 88,17gr waarvan suikers 84,6gr, voedingsvezels 7,96, eiwitten 1,27

 

Zelf toevoegen

600 ml Wodka, jonge jenever of brandewijn naar keuze

Water. Maximaal 350ml (naar smaak toevoegen)

Suiker. Maximaal 100 gr suiker (naar smaak toevoegen)

Indien er minder water toegevoegd wordt is de alcohol dus sterker. Ook de suiker kan je naar eigen inzicht aanpassen. Bovenstaand recept is ontwikkeld n.a.v. de gemiddelde smaak van ruim 100 proefkonijnen.

Vragen?

Wij zijn op alle dagen van 08:00 tot 22:00 uur telefonisch bereikbaar voor support op nummer 085 486 89 88, neem dus gerust contact met ons op!

Namen enzo