• 7 dagen per week bereikbaar
Doe-het-zelf likeurtje Zeeuwse Babbel
Doe-het-zelf likeurtje Zeeuwse Babbel

Zeeuwse Babbel

12,95 Incl. btw

Geniet van je zelf gemaakte Zeeuwse Babbel 

Een likeurtje maken van Zeeuwse boterbabbelaars. Een heerlijk caramel likeurtje

Zeeuwse Babbel

De Zeeuwse Babbel

De Zeeuwse boterbabbelaar, ook wel sukerspek in Zeeland genoemd, is een heerlijk caramelachtig snoepje waar je lang op kan zuigen. In België noemen ze een snoepje ook wel babelutte.  Wij noemen ons likeurtje de Zeeuwse Babbel. Het voordeel van dit drankje is dat je het snoepje dus niet lang in de mond hebt want je lost het eerst op in de alcohol. Uiteraard doe je dit met de andere kruiden die al in de fles zitten. Je kan met dit drankje dus niet babbelen/praten met de mond vol. En babbelen ga je er zeker van, al is het alleen al van de alcohol!

TIP! Kijk ook naar de recepten want met dit neutje hebben wij een heel speciaal recept gemaakt.

 

In drie stappen maak je zelf een super lekkere Zeeuwse Babbel.

  1. Voeg bij de inhoud van de fles nog 600 ml Wodka, Jenever of Brandewijn. Zet het 1 week op een donkere plaats en schud af en toe.
  2. Verwarm 350ml water (niet koken) en voeg de hoeveelheid suiker die op het etiket staat (170gr) erbij en zorg dat deze opgelost wordt in het water. Laat dit suikerwater vervolgens afkoelen.
  3. Zeef de inhoud van de fles eruit en doe de drank terug in de fles. Voeg langzaam het suikerwater toe en proef regelmatig totdat je de smaak en alcohol verhouding goed vindt. Waarschijnlijk heb je aan de fles niet genoeg en heb je een grotere fles nodig.

Hoe meer suiker, hoe zoeter de drank. Hoe meer water, hoe minder alcohol. Zo bepaald je zelf de smaak van je Zeeuwse Babbel. En zoals de Zeeuwen zeggen : t mo a lekker wezen wil k t nie lussen

 

Zeeuwse Babbel | Een Zeeuwse lekkernij

Vroeger maakte de inwoners van Walcheren zelf hun snoepjes, de Zeeuwse Babbelaars. Als er dan bezoek kwam kregen zij bij het tweede kopje koffie of thee een boterbabbelaar. Het duurde vaak heel lang voordat deze op was en daardoor bleef het bezoek langer zitten. En dan kon er gebabbeld worden. Vandaar de naam.

Onze Zeeuwse Babbel is een heerlijk zacht caramel achtig likeurtje voor bij de koffie. Uiteraard kan je er nog veel meer mee dan alleen bij de koffie drinken. Ga maar eens op ontdekkingsreis. Zo kan je bij de recepten een idee vinden om een gemakkelijk en heerlijk geheel ander drankje te maken. Maar pas op! Als je dit eenmaal geproefd hebt kan je er niet meer van afblijven.

Probeer het zelf eens om een likeurtje te maken met deze fles van De Neut Company. De Zeeuwse Babbel is niet alleen voor eigen gebruik leuk maar zeker ook een leuk cadeau waarmee je de show kan stelen. Hoe leuk is het om zo’n Doe Het Zelf likeurtje te kunnen geven op een verjaardag, huwelijk, housewarmingparty of een ander feestje.

 

Ingrediënten:

Boterbabbelaars, Choco Nibs, Kruidnagel, Kaneelstokje, Sternaijs, Zoethout, Lecetine

 

Voedingswaarden per 100 gram (droge mix)

Energie 2039kj (543cal)

Koolhydraten 1,37 gr, waarvan suikers 0,25 gr

Voedingsvezels 132 gr

Vetten 3,6 gr, waarvan verzadigd 1,22 gr

Eiwitten 3,17 gr

 

Netto gewicht flesinhoud 218 gr e

Bewaaradvies: Koel, droog en donker.

 

Likeur recepten | De Zeeuwse Babbel

Heb je een fles De Zeeuwse Babbel | De Neut Company gekocht en weet je een leuk recept? Mail dit ons dan, wij zetten jou recept erbij op de website en/of op de sociale media.

Vragen?

Wij zijn op alle dagen van 08:00 tot 22:00 uur telefonisch bereikbaar voor support op nummer 085 486 89 88, neem dus gerust contact met ons op!

Namen enzo