Zelf likeuren maken
Behalve likeur maken van de overheerlijke likeurtjes van de Neut Company, kan je zelf ook thuis likeurtjes maken van verse producten. Hieronder vind je op alfabetische volgorde veel recepten.
Je kan uiteraard ok bij 1 van onze consulenten een workshop "likeur maken" boeken. Dit zijn gezellige workshops die ca 3 uur duren. Je maakt dan 6 likeurtjes die je mee naar huis mag nemen en tevens krijg je van De Neut Company 2 flessen doe-het-zelf likeur mee. Leuk om samen met je vrienden of collega's te boeken als uitje.
AARDBEIEN LIKEUR (romig)
Wat heb je nodig:
500 gr aardbeien (rijp)
300 gr suiker + 2 zakjes vanillesuiker
200 ml slagroom
250 ml melk (liefst volle)
200 ml Wodka
Hoe maak je het:
Aardbeien schoonmaken en met het suiker en de vanillesuiker in een blender pureren.
Dan dit mengsel samen met de melk en de room kort koken totdat de suiker is opgelost.
Wodka erbij doen.
Dan een fles steriliseren. Dit kan door hem ca 10 minuten in kokend water te leggen.
Alles door een zeef en in de schone fles doen en een paar dagen laten staan.
En nu komt het vervelendste ........ proeven! 😉
Dan in een glas schenken met een takje munt erop en een stukje aardbei.
Aardbeien likeur
Wat heb je nodig:
500 gram aardbeien
250 gr witte suiker
1 biologische sinasappel
700 ml (liter) Brandewijn of Wodka of Jenever
500 ml water
Hoe maak je het:
Maak de aardbeien schoon. Schil der sinasappel.
Doe alle ingrediënten (maar de helft van de suiker dus 125gr) in een pot, sluit deze goed af en zet met op een donkere plek weg voor minimaal 2 weken maar langer is beter. 2 Maanden is ook geen probleem.
Regelmatig schudden bevordert het oplossen van de suiker.
Maak de pot open en zeef alles. Doe het water verwarmen en de rest van de suiker daarbij totdat deze opgelost is. Laat afkoelen en voeg dit dan bij de gezeefde likeur. Doe de drank in een fles en laat deze nog 1 à 2 weken liggen.
Daarna ......... genieten!
BRAMEN LIKEUR
Wat heb je nodig:
500 gr bramen
200 gr witte suiker plus 1 zakje vanillesuiker
300 ml wodka
400 ml water
eventueel de schil van een biologische sinaasappel of citroen en een kaneelpijpje
Hoe maak je het:
Maak de bramen schoon en doe ze in een pot. Doe de helft van de hoeveelheid suiker erbij. Doe eventueel de schil van de sinasappel of citroen erbij maar niet het witte gedeelte. Je kan ook een kaneelpijpje erbij doen. Dat is het leuke van deze likeur. Je kan volop expirimenteren
Voeg de wodka toe en eventueel een stokje kaneel.
Laat dit ca 2 weken staan en schud regelmatig. Het beste zet je het donker weg maar aan de andere kant ziet zo'n fles er ook leuk uit op het aanrecht.
Na een paar weken zeef je alles. Verwarm het water en het overgebleven suiker en los dit op. Laat het water met de suikeroplossing afkoelen.
Doe alles bij elkaar en schenk dit in een fles en zet deze nog 2 weken weg om op smaak te laten komen.
Dan is de tijd aangebroken om te genieten van je zelf gemaakte bramen llikeur!
Sleedoorn likeur
Hier komt het recept